top of page

VACCINATIES

Konijnen

 

Er komen twee gevaarlijke besmettelijke ziekten voor bij konijnen: myxomatose en VHD. Deze ziekten zijn vrijwel altijd dodelijk en vooral VHD verspreidt zich snel en gemakkelijk.Vaccineren wordt dan ook met klem aangeraden.Van VHD bestaan in Nederland sinds eind 2015 twee virusvarianten. Tegen myxomatose en VHD type 1 is een vaccin dat jaarlijks gegeven moet worden, tegen VHD type 2 moet elk half jaar worden ingeent.

Let op: vanaf 1 januari 2023 nemen wij helaas geen andere huisdieren dan katten meer op.

Katten

Om uw kat in ons kattenhotel te laten logeren, dient hij de wettelijk verplichte inentingen tegen katten- en niesziekte gehad te hebben.

Naast deze inentingen dient uw kat óók tegen de Bordetella-bacterie (Bb) ingeënt te zijn middels het neusdruppelvaccin. 

De inenting tegen kattenziekte is doorgaans twee jaar geldig, de inenting tegen het niesziektecomplex en Bordetella zijn maximaal één jaar geldig.

 

Als een inenting verlopen is, dient deze minimaal 14 dagen vóór de opnamedatum herhaald te zijn.

Uw kat dient verder vrij te zijn van vlooien, wormen, teken en besmettelijke ziekten om verspreiding onder andere gasten te voorkomen.

Katten die niet voldoen aan bovenstaande voorwaarden evenals niet gecastreerde katers en niet gesteriliseerde poezen kunnen helaas niet in het hotel worden toegelaten.

 

Het meenemen van eigen mandjes, doekjes, kleedjes en/of knuffels wordt om hygiënische reden helaas niet toegestaan.

 

Vermeld bij aanmelding ook altijd even of uw kat specifieke lichamelijke problemen of ongemakken heeft, dan kunnen wij daar rekening mee houden bij de verzorging.

Uw kat dient te zijn gechipt! Klik op de afbeelding hiernaast of hier voor meer informatie.

Let er op dat u altijd een geldig vaccinatieboekje of dierenpaspoort meeneemt wanneer u uw kat komt brengen!

bottom of page